Landscape Architecture Studio
Majd al-Krum Quarry
Public park for the community

Client: The Quarry Rehabilitation Fund

Landscape Architecture: Yael Bar-Maor Landscape Architecture Studio

Team: Yael Bar-Maor, Michal Mer, Tom Bloch

Year: 2021 under construction

The quarry is located above the valley of the Beit Hakerem. The design aims to transform the quarry into a park for the benefit of the local population and to provide a place for day trips for hikers and cyclists.

The design of the park revolved around the theme of stone, that included local construction and geological formations.

This project is carried out in collaboration with the JNF and the Majd al-Khorem Local Council.

Image by Ari Bruck
Contact
Yael Bar-Maor
Landscape Architecture Studio

Main Office
42 Ha'Asif st.
Binyamina

Tel Aviv Branch
17 Ibn Gabirol st.
Tel-Aviv

Mailing Address
438 P.O.Box, Binyamina,
Israel, 3055240

Studio
+972-4-8440832
Phone
+972-54-5588894