סטודיו לאדריכלות נוף
יער עירוני
גן קק"ל, נצרת עילית (נוף הגליל)

מזמין העבודה: הקרן הקיימת לישראל
אדריכלות נוף: יעל בר-מאור סטודיו לאדריכלות נוף
צוות: יעל בר-מאור, תם בלוך
שנה: 2018

גן ציבורי בדמות חורשת אורנים וותיקה במרכז נצרת עילית היווה תשתית פוטנציאלית למפגשים ספונטניים מתוך פעילויות יומיומיות. מימוש הפוטנציאל התאפשר במסגרת פרויקט משולב של שיקום הגן ושיפוץ מבנה הציבור הסמוך, שהוסב למרכז חינוכי לנוער תחת הכותרת "בית קק"ל למצוינות".

התכנון הנופי מוסס את הגבול בין המגרש של מבנה הציבור לבין החורשה, ושילב בה אזורים לקבוצות שונות בגודלן ובגילן. מרחבי למידה שמשמשים את המרכז החינוכי הוצאו אל מחוץ לכותלי המבנה, אזורי משחק מעץ שולבו בחורשה, וניטע יער מאכל לשימוש מבקרי הגן. השפה העיצובית שאבה השראה מתרבות הנופש ביערות קק"ל, אך נתנה לה פרשנות שמאפשרת לה לשמש במה לחיי היומיום העירוניים.



צילום: שי אפשטיין
צילום: שי אפשטיין
צילום: שי אפשטיין
צילום: שי אפשטיין
צילום: שי אפשטיין
צילום: שי אפשטיין
צילום: שי אפשטיין
צילום: שי אפשטיין
צילום: שי אפשטיין
צילום: שי אפשטיין
צילום: שי אפשטיין
יצירת קשר
יעל בר-מאור
סטודיו לאדריכלות נוף

משרד ראשי
האסיף 42
בנימינה

סניף תל אביב
אבן גבירול 17
תל אביב

כתובת למשלוח דואר
ת.ד. 438 בנימינה
מיקוד: 3055240

סטודיו
04-8440832
טלפון
054-5588894