סטודיו לאדריכלות נוף
סביל אבו-נבוט, יפו
שטח ציבורי פתוח במרחב לשימור היסטורי

מזמין העבודה: עיריית תל אביב-יפו באמצעות חברת עזרה ובצרון
אדריכלות נוף: יעל בר-מאור סטודיו לאדריכלות נוף
צוות תכנון: גלי זיו, יעל בר-מאור
סטטוס: 2021 בביצוע

תכנון מפורט לשטח ציבורי פתוח במרחב לשימור היסטורי.

אתר הממוקם על הדרך ההיסטורית היוצאת מיפו לכיוון ירושלים, ובו סביל מהתקופה העות'מאנית. האתר טעון שכבות היסטוריות נוספות מתקופת המנדט, בנוסף לרובד נוכחי של גן פסלים של תומרקין המוקדש לזכרון השואה. הפרויקט במפגיע אינו בוחר בשכבה אחת על פני השנייה, אלא חושף את השכבות זו על גבי זו, תוך חשיפת הנרטיבים אך בלי להכריע ביניהם. על גבי מצע שכבות זה, יצקנו שכבה נוספת שמתייחסת לתפקוד היום יומי הנוכחי, ומזמינה שוטטות ושהייה. 

יצירת קשר
יעל בר-מאור
סטודיו לאדריכלות נוף

משרד ראשי
האסיף 42
בנימינה

סניף תל אביב
אבן גבירול 17
תל אביב

כתובת למשלוח דואר
ת.ד. 438 בנימינה
מיקוד: 3055240

סטודיו
04-8440832
טלפון
054-5588894