סטודיו לאדריכלות נוף
ככר בין הגבעות, ירושלים
הצעה במסגרת תחרות רעיונית

יוזמי התחרות: עיריית ירושלים והתאחדות אדריכלים ובוני ערים בישראל
תכנון: רמי בר-מאור ויעל בר-מאור
תאריך: דצמבר 2008

הככר המוצעת נועדה להיות מרחב ציבורי רב תכליתי, מחוץ למתחמים המוגדרים והמגודרים המתבצרים בגבעות הסובבות. הככר נמצאת באוכף טופוגרפי בין שתי גבעות. כל אחת מהגבעות מאכלסת מתחם דומיננטי: מדרום - מתחם המוזיאונים, מצפון - משכן הכנסת. שטח הככר - 28 דונם, יכול להכיל אירועים המוניים כגון: הפגנות, אירועי חוצות, ומופעים. מבנה הככר מדגיש את המתח בין המישור המקשר, לבין הטופוגרפיה הרכה של הגבעות התוחמות אותו. הגבעות מדגישות את הטופוגרפיה הרכה שלהן באמצעות דירוג עדין. המישור המקשר הינו מצע דו מימדי ענק היכול לשנות את כסותו וניתן לנצלו כמצע ליצירות אומנות גרפיות מתחלפות במרחב הציבורי.

יצירת קשר
יעל בר-מאור
סטודיו לאדריכלות נוף

משרד ראשי
האסיף 42
בנימינה

סניף תל אביב
אבן גבירול 17
תל אביב

כתובת למשלוח דואר
ת.ד. 438 בנימינה
מיקוד: 3055240

סטודיו
04-8440832
טלפון
054-5588894